Výběr žánru September, 2010

Parallel Lines – The Gift [ENG]

The Gift je jeden z pěti kraťasů vytvořených pro projekt Parallel Lines, který má na svědomí Phillips Cinema a Ridley Scott . Zajímavostí na tomto projektu je, že jej tvoří pět odlišných krátkých filmů od různých režisérů. Jediné, co mají společné, je stejný krátký text a hláška z filmu Blade Runner „Je to jednorožec“. Pokaždé je ale text myšlen tak trošku jinak. The Gift má velice působivou atmosféru futuro-komunistického režimu a míchá v sobě to nejlepší z filmů Já, Robot, Bournův mýtus a snad i Alive in Joburg. Možná se Carla Erika Rinsche dočká svého Districtu 9. Zatím má ale jenom tento kraťas který je rozhodně perfektní podívanou..

Meet Meline

Animované
7 min
1 Komentář
Francie

Virginie Goyons & Sebastien Laban na tomto snímku pracovali od roku 2008 pouze ve svém volném čase. Napsali scénář, návrhy designu, produkci atd. Výsledkem je tento brilatně vypadající animovaný snímek o holčičce, která v kůlně objeví neznámé, chlupaté zvířátko.

Číst celý článek »

Meeting Girls

Skvělý komediální, 20ti minutový snímek Meeting Girls vypráví příběh mladíka, který se snaží získat přízeň slečen tím, že s kamarády založí kapelu. Při sledování filmu máte pocit, že sledujete profesionální, cellovečerní film. Pobaví, potěší.. Bohužel zatím bez českého překladu. Nicméně základy angličtiny postačí.

Sintel Trailer

Trailery
1 min
Bez komentářů
Holandsko/NZ

Stejně jako snímky Elephants Dream a The Big Buck Bunny bude fantasy film Sintel vytvořený pouze pomocí Open source programů (Blender, GIMP apod.) a veškeré náklady na vývoj pokrývají sponsorské dary. Termín release filmu se kvapem blíží  a vy se na oficiálním webu můžete podívat na spousty zajímavých postřehů o vývoji filmu, zajímavé reportáže a spostu dalších věcí ohledně filmu. Hned jak bude film kompletní, diváci budou mít opět k disposici nejen samotný film, ale i zdrojové kody, textury a podobně. Film samozřejmě po premiéře uvidíte i zde u nás. Těšme se.

Project London – Official Multiply Teaser

Trailery
1:30 min

Přinášíme vám trailer na chystaný nezávislý snímek Project London. Tento zajímavý SF počin má nasvědomí 250 dobrovolníků z celého světa. Veškeré animace, které ve filmu uvidíte jsou vytvořeny pomocí nástroje Blender a jiných Open Source programů. Song, který zní v traileru se jmenuje “Multiply” od “Half Acre Day”. Více informací o projektu, datum první projekce, novinky a podobně sledujte na oficiálním webu. Jsem si jist že ve vás trailer vyvolá alespoň trošku zvědavosti. Těšme se.

On-Line Status Trailer

Svět se změnil. Lidé se změnili. A s nimi i emoce. Kdo není on-line, ten neexistuje. Internet nabízí vše. Každý může být kdykoliv kdekoliv. Je nás tu spousta a stačí jen málo, abychom se znali všichni navzájem. Proč mít tajemství? Nač nám jsou vzpomínky? A k čemu vlastně slouží emoce? Známe ještě to slovo?
Budoucnost nebo přítomnost?

Přidal: petr_dop