Výběr žánru August, 2009

9

Snímek 9 má asi většina z Vás v podvědomí jako připravovaný celovečerák Shane Ackera z produkce Tima Burtona. Snímek, který Vám dnes přínašíme je původní krátký projekt, podle kterého celovečerní film vznikal. Obdžel nominaci na Oscara v roce 2005.

Gridlock (Fait d’Hiver)

Drama, Komedie
7 min

Oscarem oceněná černá komedie Gridlock balancuje na hraně komedie a dramatu. Jak sem již naznačil, snímek obdržel v roce 2003 Oscara za hraný krátký film. Jsem si jistý, že se každý na konci snímku pobavíte a usmějete. K filmu jsme vytvořili české titulky.

Little Man: The Way Girls Are

Komedie
11 min
2 Komentářů
Dánsko

Little Man je dánský snímek o malém chlapci jež se snaží pochopit chápání a chování žen.Film je původně v originálním jazyce, obsahuje jak navrdo vsazené anglické titulky, tak i námi vytvořený hrubý český překlad. Určitě na tomto snímku naleznete trochu pravdy..;)

Geri’s Game

Hlásíme se opět s další oscarovou “pixarovkou”. Tentokrát se jedná o snímek Geriho hra. Určitě Vás překvapí české jméno v kolonce “režie”, ale o překlep se nejedná. Jan Pinkava se podílel i na režii snímku Ratatouille a Geriho hrou dokázal získat Oscara. Výborná animace a hudba vytváří nádhernou atmosféru, a proto byste se o příběh starce, hrajícího šachy sám proti sobě neměli ošidit.

Sebastian´s voodoo

Krátký film Sebastian´s voodoo se též účastní soutěže The National Film Board of Canada, jejímž partnerem je youtube.com(více na URL videu…). Jeho autorem je Joaquin Baldwin, který zachytil svou animací na plátně obětavost pro ostatní. Mé uznání má za “kameru” animovaného filmu.

The Great Train Robbery

A máme tu také něco z historie. Snímek Great Train Robbery neboli česky Velká vlaková loupež z roku 1903 je považován za první western v historii filmu. Snímek je v originále němý, verze kterou poskytujeme ke shlédnutí obsahuje hudební stopy, které byli přídány později. Pro tyto filmy hodláme vytvořit vlastní kategorii.