Výběr žánru March, 2009

Elephants Dream

Drama
11 min
6 Komentářů
Nizozemí

Film Elephants Dream je stejně jako Big Buck Bunny kompletně vytvořený pomocí open-source softwaru. Jedná se spíše o jakousi předváděčku možností 3D grafiky. Film byl financován z příspěvků a předprodejem DVD. Co se týče příběhu, nevím zda se na něm dá něco pochopit. Pokud vás něco napadne, napište názor do komentu.

Out of Order

Horror
4 min
3 Komentářů
Nizozemí

Opěvovaný krátký film Out of order hlavně pro své hvězdné obsazení ne příliš známou profesionální herečkou Hannou Verboom. Radí mezi málo tvořené horrorové krátké filmy. Napětí si záběry rozhodně vychutnáte, boužel o to více ztratil na příběhu vytvořený Patrickem Louwersem.

What is that?

Drama
5:50 min

Krátký film od společnosti MovieTeller s dojemnou a líbivou atmosférou. Film se zabývá psychickým vývojem člověka a jeho smýšlením. Film What is that? vznikl na řecké půdě, ale můžeme být rádi alespoň za titulky, které poskytla samotná společnost MovieTeller.

Diamond in the Rough

Krátký animovaný film Diamond in the Rough trvá necelých 5 min během nichž vás skvěle naladí na atmosféru prehistorického období. Film získal ocenění Atom Pro Video v roce 2005 a vytvořila ho společnost Blur Studio.
U prehistorické komedie Diamond in the Rough se určitě zasmějete. Po té co hlavní postavu vyhodí jeho žena z jeskyně, musí si obstarat potravu a vše ostatní sám. Muž váhá mezi ženou a jeho oblíbeným kamenem. Pro co se rozhodne..?

Gopher broke

Gopher broke byl nominován na oskara za nejlepší krátký animovaný film i přes to, že se nyní může zdát krátký a trochu obyčejný. Byl vyroben v roce 2004 a vzhledem k tomuto roku je animace nadprůměrná. Vzhledem k tradičně vtipnému a roztomilému ději, doporučuji tento film pustit spíše mladším jedincům.

Gopher se nachází na silnici, kterou pravidelně projíždí farmářská auta. Gopher dostane nápad, že by z těchto projíždějích dodávek mohl taky vytěžit, ale nic není tak jednoduché jak se zdá…

Spider

Drama
9:39 min
4 Komentářů
Australie

Spider, film Nashe Edgertona je ukázkou toho, že i naprostá maličkost dokáže v obrovské míře ovlivnit lidské životy. Osobně jsem z filmu byl celkem v šoku. Filmy společnosti Blue Tongue sklízí úspěch na různých filmových festival a jejich tvorba zahrnuje nesčetně dalších kvalitních snímků. Na některé další z nich se jistě můžete těšit..

Mladý, zjevně rozhádaný pár cestuje v autě. Žena je očividně naštvaná a muž se snaží si ji udobřit. Vše začíná při zastávce u pumpy kde se muž rozhodne ženě koupit květinu a umělého pavouka. Co všechno dokáže taková maličkost?